header
Joke Verplanke
Purperreigerstraat 42
2492 TD Den Haag
T 070-4447612
M 06-21574232

Mediation 

Mediation is een vorm van conflictoplossing door partijen zelf met de hulp van een mediator. Een mediator brengt de communicatie weer op gang en helpt partijen om een eigen oplossing te vinden. Hij of zij doet dat door het proces te sturen, maar niet de inhoud.

Bij mediation zijn meer creatieve oplossingen mogelijk dan in een juridische procedure. Het onderhandelingspakket wordt verbreed waardoor er meer –en niet louter juridische- afspraken mogelijk zijn. Juridische procedures zijn lang en kosten veel geld. Een mediation duurt gemiddeld 3 tot 5 bijeenkomsten van maximaal 2 uur per bijeenkomst en kost relatief weinig.

Als mediator ben ik opgeleid door Merlijn, te Nuland. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in arbeidsconflicten en conflicten tussen buren. Ik heb op dat gebied extra cursussen gevolgd. Tevens heb ik een cursus gevolgd op het gebied van conflicten met meerdere partijen en workshops bij Larry Fong, Joep Choy en Hugo Prein (transformatieve mediaition). Daarnaast heb ik een opleiding gedaan als procesmanager bij de International Association for Organisational Development. Veel technieken en aanpakken die ik daar heb geleerd, gebruik ik in mijn mediations. Ik ben NMI-geregistreerd en gecertificeerd mediator. Ik heb de toets juridische aspecten van mediation met goed gevolg afgelegd, zodat ik niet in juridische valkuilen stap en mij houd aan de juridische regels van het vak.

Maar: elk conflict of ruzie is bij mij in goede handen.

Zie voor meer over mediation en conflictmanagement: www.hulpbijconflict.nl